Till senaste kommentaren

Hur lång kötid har ni för att få en bostad?

Hur länge man behöver stå i kö varierar, det beror bland annat på standard, område, lägenhetsstorlek, hyressättning och hur många som söker respektive lägenhet.

Generellt kan man säga att lägenheter som ligger i centrala Östersund eller på Frösön, som är i vårt gamla bestånd (och därmed har en lägre hyra), har längst kötid. Det kan röra sig om allt mellan fem till tolv års kötid.

När det gäller våra nyproducerade (nybyggda) lägenheter är kötiderna däremot kortare. Där kan det ibland räcka med endast några månaders kötid.

Lägenheter som ligger längre från Östersunds centrum – exempelvis Torvalla, Lit, Häggenås, Fåker, Tandsbyn och Brunflo – kan också ha kortare kötid. Där kan det röra sig om allt från några månader till några års kötid.

Allt detta är bara generellt sagt, vissa områden kan till exempel vara väldigt populära bland vissa åldersgrupper.
Östersundshem

Kommentarer

 • Jag heter tesfahans jag latar lägenhet för länge sedan jag behöver hjälp om det
  Tesfans
 • Hej!
  Ursäkta sent svar.
  Vi har kösystem på de flesta lägenheter som publiceras på vår hemsida så det kan vara svårt att få en lägenhet om det är många personer som anmäler intresse på samma. Har du fler frågor kan du kontakta oss på info@ostersundshem.se eller 063-14 04 00.
  Karin
 • Hello, my name is tesfahans, I live in Östersund in 10, I want to rent, can you hijp

  Tesfans
 • Hej!
  Vi har kösystem på de flesta lägenheter som publiceras på vår hemsida så det kan vara svårt att få en lägenhet om det är många personer som anmäler intresse på samma. Har du fler frågor kan du kontakta oss på info@ostersundshem.se eller 063-14 04 00.
  Kolla även Östersunds kommuns hemsida för fler hyresvärdar: https://ostersund.se/bygga-bo-och-miljo/bostader-och-offentliga-lokaler/hitta-bostad.html
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.