Till senaste kommentaren

Blir jag av med min köpoäng om jag tackar nej?

Hur många gånger får jag tacka nej innan jag förlorar mina köpoäng?
Maja

Kommentarer

 • Om du tackar nej tre gånger inom loppet av två år så nollställs dina köpoäng.

  Från och med 1 mars 2021 kan du återigen bara tacka nej eller inte svara på bostadserbjudande två gånger inom en tvåårsperiod – vid ett tredje nej nollställs dina köpoäng.

  Du kan läsa mer om vad som gäller vid nej svar här Köpoäng nollställs vid tre nej

  Karin
 • Ok. Men jag har 4 st nej svar sedan tidigare. Kommer jag att försvinna ur bostadskön 1 mars?
  Maja
 • Nej, de nej svar som är registrerad fram till 28 februari 2021 kommer inte att påverka dina köpoäng. Dessa kommer att försvinna / nollställas från och med 1 mars 2021.  

  Mer information hittar du här Köpoäng nollställs vid tre nej
  Maria
 • Missade att jag blir av med kötiden när jag tackar nej. Kan man få tillbaka kötiden?
  Max
 • Om du tackat nej till 3 st lägenhetserbjudanden inom en 2 årsperiod så nollställs dina köpoäng och du behöver registrera om dig i vår bostadskö för att börja samla köpoäng igen. Vi återställer inte den kötid du hade tidigare.
  Maria
 • Gäller nollställning av kötiden också studentbostäder? Kan man fortfarande söka studentbostäder om ens kötid har nollställts?
  Zerin
 • Nollställning av kötid gäller inte studentbostäderna, eftersom man inte använder sina köpoäng för att söka dessa.
  Karin
 • Jag har en fråga om vad ett "avslag" innebär och i vilket steg i bostadssökandet man tappar ett av sina tre "nej tack".

  Ex 1. Om jag har anmält intresse för en hyresrätt men när jag blir erbjuden att se den så är jag inte tillgänglig eller är sjuk eller har ångrat mig. Räknas det som ett "nej tack".

  Ex 2. Om jag har lagt in en intresseanmälan till en hyresrätt och blir utvald som av en av de tio som får erbjudande att se på lägenheten (t.ex. nummer 9 av 10). Sedan erbjuder Östersundshem en av de andra spekulanterna kontraktet, räknas det som om jag får avslag då och förlorar ett av mina "nej tack"?

  Tack!

  Emma
 • Vad räknas som ett nej?
  När du anmäler intresse till en lägenhet och hamnar bland de tio personer med högst köpoäng, skickar vi dig ett erbjudande på lägenheten. Här kan du välja om du vill behålla din intresseanmälan genom att tacka ja till erbjudandet eller om du vill tacka nej.

  • Om du inte lämnar något svar alls (varken ja eller nej), räknas det som ett nej.
  • Om du tackar ja och senare blir erbjuden att underteckna ett hyresavtal, men då inte undertecknar hyresavtalet, räknas det som ett nej.
  • Om du tackat ja, men Östersundshem av någon anledning inte godkänner din ansökan, räknas det som ett nej. Skäl för avslag på en ansökan kan till exempel vara att du har en skuld till Östersundshem eller annat bostadsföretag, tidigare störningsärenden registrerade, skulder till kronofogden, eller att du anses vara i en ekonomisk situation som inte lämnar utrymme för lägenhetens månadskostnad.
  • Om du tackar ja och någon före dig blir godkänd räknas det inte som att du får ett avslag, därmed blir det inget nej-svar. 
  Om du av någon anledning inte kan svara på erbjudandet måste du kontakta kundservice på tel 063-14 04 00 eller info@ostersundshem.se senast kl 14.45 sista vardagen innan erbjudandetiden går ut, så att vi har en chans att hjälpa dig

  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.