Till senaste kommentaren

Hur fungerar bostadskön och köpoäng?

 1. Efter att du registrerat dig hos oss  är du aktiv i vår bostadskö. I bostadskön får man 1 köpoäng per dag.
 2. När du anmält intresse för en lägenhet kan du under ”Intresseanmälningar” på Mina sidor se hur många som är intresserade av samma bostad. Här kan du även se vilken köplats du har vid anmälningstillfället (ex. plats 7 av 45). Denna placering kan komma att förändras beroende på hur många köpoäng de andra sökande har samlat ihop – om någon med högre köpoäng anmäler sig efter dig kommer den ändå att hamna före dig i kön. Köpoängen baseras på den tid man varit registrerad på vår sida. 
 3. De tio personer med längst kötid får ett erbjudande. Den med längst kötid blir nr 1 och därefter kommer de andra i fallande ordning, baserat på köpoäng. 
 4. Du måste uppdatera din kötid minst en gång per år för att du inte ska förlora din köpoäng. Du uppdaterar kötiden genom att logga in på Mina sidor (uppdateringen sker automatiskt när du loggar in). Det får inte gå mer än 364 dagar mellan dina inloggningar. 
Östersundshem

Kommentarer

 • Nollställs mina köpoäng om jag tackar ja till en lägenhet?
  Marit Elin
 • Hej Marit Elin!
  Om du tackar ja till en lägenhet och det blir dig som vi sedan skriver kontrakt med gällande lägenheten så tappar du dina köpoäng.
  Men om du tackar ja till erbjudandet men det är någon före dig som får lägenheten så påverkas inte dina köpoäng.

  Maria
 • Behåller jag min kötid om jag tackar ja till ett korttidskontrakt?
  Eva
 • Ja det stämmer att man behåller sina köpoäng om man skriver kontrakt för en lägenhet med korttidskontrakt.
  Karin
 • Hur gör man för att börja samla köpoäng på lokal och förråd?
  Erik
 • Hur gör man för att börja samla köpoäng på lokal och förråd om man redan samlar köpoäng för hyresrätter?
  Erik
 • Dina köpoäng gäller även för lokal och förråd, så står du redan i vår kö så räcker det med det. Hittar du ett förråd eller lokal som du är intresserad av så lägger du intresse, alternativt kontaktar oss enligt informationen i annonsen.
  Susanne
 • Om man inte har stått i kö så länge och behöver bostad inom ca 1 år har man någon möjlighet att få det?
  Laila
 • Det är svårt att svara på då det beror på vilken lägenhet man söker, hur många andra som söker den och hur länge de har stått i kön. Det kan variera kraftigt. Vanligen krävs några års kötid för att vara bland de 10 som får erbjudande om visning, men ibland behövs inte så lång kötid.
  Hittar du en lägenhet som passar dig, lägg intresse. När datumet passerat för att senast lägga intresse, så ser du om du får ett erbjudande om visning eller inte.
  Susanne
 • Jag har 400 ca nu och kanske typ 700 då. Ämnar att flytta till Östersund. Därav min fråga.
  Laila
 • Jag förstår, men det går inte att svara på i förväg. Det är först när datumet för senast anmälan gått ut och erbjudandet om visning går ut till de 10, som vi ser hur många poäng som krävdes för att vara bland dem.
  Ibland krävs flera tusen köpoäng, ibland räcker några hundra.
  Susanne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.