Till senaste kommentaren

Hur lång tid tar det innan jag får svar om jag får lägenheten?

Hej! Hur lång tid tar det innan jag får svar på om jag får lägenheten som jag fått erbjudande på. Jag har plats nr 1 till lägenheten och har svarat ja
Julia

Kommentarer

 • Handläggningstiden för en godkännandekontroll kan variera en del. Vi påbörjar kontrollen efter att sista svarsdatum passerat för den erbjuda lägenheten. Sedan tar godkännandekontrollen allt från någon dag till ett par veckor.
  Till viss del beror hur lång tid kontrollen tar på hur väl uppdaterad personen vi gör kontroll gällandes sökandeuppgifter är (inkomstuppgifter, osv). Men ibland drar det ut på tiden för att vi behöver få uppgifter från andra företag och måste invänta svar från dem.
  Vi kan också behöva få kompletterande uppgifter från dig som sökande. Vi brukar då mejla eller ringa och fråga efter dessa uppgifter så det är bra att hålla koll på mejl och telefon om man vet att vi gör kontroll så man snabbt kan svara om vi efterlyst ytterligare information.


  Maria
 • Hej!

  När man är på andra plats i kö för en erbjudande lägenhet, hur kan man då veta om den som va först tacka nej till lägenheten?


  Paula
 • Om annan sökande tackat nej så går det inte ut meddelande om det utan nästa person på kö kommer bli kontaktad därefter. Vi kontaktar sökande via det kontaktsätt som man anmält till oss vid registrering.
  Daniel
 • Hur lång tid har den som blir erbjuden att få kontrakt på en lägenhet på sig att svara?
  Ingela
 • Svarstiden för erbjudandet står med i utskickad information vid erbjudandet. Det går även att se tiden i sitt erbjudande när man loggat in sig på sin profil via vår hemsida.
  Daniel
 • Jo, men det är ju svarstiden för alla som fått första erbjudandet om lägenheten, men hur lång tid har den som har köplats 1 sen på sig att säga om den vill ha lägenheten när den får erbjudande om kontrakt på lägenheten?
  Ingela
 • Det varierar från fall till fall, den utsatta sluttiden för att svara på erbjudandet är meddelat vid erbjudandeutskicket.

  Efter att svarstiden löpt ut tar vår uthyrningsavdelning kontakt med den sökande. Var kontakt kan ta varierande tid beroende på de kontroller som behövs genomföras, men för de sökande som väntar kontakt så kan de se om erbjudandet är aktivt eller arkiverat när de är inloggad på deras profil.
  Daniel
 • Min dotter har svarat ja på en studentlägenhet hos er, men inte fått bekrftat att hon fått den. Kan hon göra fler intresseanmälningar innan er belräftelse kommit?
  Anna
 • Man kan endast söka en studentbostad åt gången.
  När man lämnar sitt Ja till erbjudande om bostaden så påbörjas kontrollen av den sökande och besked skickas ut i samband med att kontrollen startar. Önskar man att söka annan bostad måste man registrera sitt Nej svar, så släpper systemet upp ansökningen kort därefter och man kan då söka studentbostad på nytt.
  Daniel
 • Hej!
  Kan man tacka ja till flera lägenheter på samma gång?
  Sara
 • Om du söker vanlig hyresrätt så kan du tacka ja till flera erbjudanden samtidigt. Det är bara studentbostäder som man endast kan söka till en åt gången.
  Du hittar mer information om hur du söker lägenhet, här: https://www.ostersundshem.se/sok-ledigt/sa-soker-du-lagenhet/
  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.