Kallhyra?

Vad betyder det när det står "energiprestanda byggnader" i annonsen för lediga hyresrätter? Ingår värme, varmvatten i hyran för dessa lägenheter ex Önevägen Frösön, Havrevägen Östersund eller?
Anneli

Kommentarer

 • Texten "Energiprestanda byggnader" och efterföljande värde, är helt enkelt byggnadens resultat från energideklarationen. Den säger hur energieffektiv byggnaden är (eller var, vid tillfället då den deklarerades). Siffran/informationen har inte har någon praktisk betydelse för hyresgästen, men ska enligt lagen om energideklarationer stå med som information vid uthyrning. Den påverkar inte hyran eller boendemiljön. Våra äldre hus har generellt högre energiprestanda och våra nybyggen lägre.

  I alla av våra fastigheter ingår värme. I de flesta fastigheter ingår varm- och kallvatten i hyran. I vissa fastigheter som exempelvis vår nyproduktion, tillkommer dock kostnaden för varm- och kallvatten på hyran och baseras på föregående månads förbrukning, i den egna lägenheten (IMD).

  På Lugnets Trygghetsboende på Infanterigatan 17 A och B, samt på studenboendet Monopolet på Prästgatan 63, mäts även hushållsel på samma sätt (IMD). I övriga fastigheter har hyresgästen eget avtal med ett valfritt elbolag.

  Läs mer om värme, vatten och el, på vår hemsida:
  Mätning av vatten och el | Östersundshem (ostersundshem.se)

  Värme i bostaden | Östersundshem (ostersundshem.se)
  Susanne
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.