Till senaste kommentaren

Kan man söka studentlägenhet som gymnasiestuderande?

Nej, lägenheterna som publiceras under ”Studenttorget” är enbart för studerande vid Mittuniversitetet eller Yrkeshögskola.

Personer ej fyllda 18 år har i vissa fall möjlighet att få tillgång till en lägenhet hos oss. Förutsättningen för detta är att: den ena föräldern eller bägge föräldrarna står som kontraktspart samt att ungdomen är gymnasiestuderande vid gymnasieskola i Östersund med omnejd och är bosatt utanför Östersunds kommun. Om så är fallet kan du som förälder söka en lägenhet hos oss och stå på kontraktet, men att det sedan är din dotter/son som nyttjar lägenheten.

Ett tips: Om din dotter/son är 16 år kan hon/han registrera sig i bostadskön och börja samla kötid! Men lägenhet kan hon/han söka först när hon är 18 år.
Östersundshem

Kommentarer

  • Hej!

    Vår dotter kommer att gå gymnasiet i Östersund och vi bor i västjämtland, så vi är intresserade av frågan ovan. Men en vidare fråga är: Hur gör jag som förälder ansökan för att det skall bli rätt? Jag uppfattar formuläret bara anpassat för att söka till hela familjen? Ska jag bara skriva en kommentar?
    Henrik
  • I din sökprofil skriver du i fältet "övrig info" att du söker lägenhet till din gymnasieungdom samt dennes namn och personnummer. Din son/dotter måste också registrera sig och skapa en egen profil hos oss. I fältet "övrig info" skriver hon/han förälderns namn och personnummer och att det är denne som kommer söka boendet samt stå på kontraktet.

    Mer info om detta hittar ni under riktlinjer - uthyrning: https://www.ostersundshem.se/sok-ledigt/sa-soker-du-lagenhet/


    Susanne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.